Tipuri de tutun pentru narghilea

tutun-narghilea-bucuresti

Ceremonia sau ritualul de fumat dintr-o narghilea a venit din Orientul Mijlociu, ajungând să devină extrem de apreciat și iubit în majoritatea țărilor lumii, astfel devenind o adevărată artă și chiar o ocupație pentru mulți dintre locuitori.

Dacă în articolele trecute v-am povestit despre tipurile de narghilea, precum și componentele acesteia și cum funcționează, acum este timpul să vă spun câte ceva despre tipurile de tutun care se folosesc pentru o narghilea.

O să încep prin a vă spune faptul că pe lângă cărbune, folie, pensetă specială și lichid de răcire, cel mai important la o narghilea este tutunul. În general, există trei tipuri de tutun pentru narghilea, iar alegerea acestuia constă în gusturile fumătorului de narghilea.

tutun pentru narghilea

Massilia  (Muessel)

Acesta este cel mai răspândit tutun pentru narghilea, făcându-și apariția pentru prima dată în Egipt acum peste 100 de ani. Cu o consistență lipicioasă obținută prin adăugarea de trandafir în tutunul uscat, această combinație este considerată magnifică, tutunul fiind asociat cu mierea. În urma acestui experiment, oamenii au continuat să adauge diferite arome în tutunul uscat pentru narghilea până în prezent, astfel în ziua de azi există din ce în ce mai multe tipuri de tutun.

Din punct de vedere al compoziției, un tutun trebuie să conțină 50% – melasa și glicerol, 30% – frunze de tutun tocate, 20% – fructe, condimente, boabe, flori sau plante esențe, uleiuri aromatice, precum și arome alimentare. Unele dintre cele mai apreciate arome ale acestui tip de tutun sunt : măr, căpșuni, caise, cireșe, mentă, aromă de cafea, mango, banane și chiar bere, coca cola și faimoasa aromă de gumă de mestecat.

Tumbak (Tombak)

Provenit din Turcia, tradus în limba turcă, acest tip de tutun se traduce chiar tutun. Este cunoscut sub denumirea de tipul clasic de tutun, fiind popular în țările din Est, precum Iran și Turcia. Este considerat cel mai puternic tutun, deoarece conține mai multe tipuri de tutun.

Jurak (Jurak)

Acest tip de tutun, este considerat un fel de legătură între Tombak (Tombak) și Massilia (Muessel). Compoziția acestuia include melasă și tutun negru, iar uneori se adaugă ca și ingrediente fructe și uleuri. Acesta este răspândit în Nordul Indiei, Nepal și Arabia Saudită.

Așa cum sugerează și titlul, există mai multe tipuri de tutun și arome, astfel fiecare iubitor de narghilea are posibilitatea de a alege aroma preferată și tutunul preferat. Unii preferă gustul de măr sau cireșe, mirosul de mentă sau flori, ori gustul fructelor exotice.

În prezent, acest domeniu s-a dezvoltat foarte serios, astfel ajungând să existe diverse tipuri de tutun și arome, fiind foarte mult apreciate.