Modele de narghilea

Considerată deja o tradiție și în același timp o artă, narghileaua ne impresionează pe zi ce trece atât cu aromele sale dulci, dar si cu formele și stilurile sale moderne atât de diferite în culori îndrăznețe și strălucitoare.

Cu siguranță, oamenii și mai ales cei care iubesc fumatul dintr-o narghilea, își pun diverse întrebări despre narghilele și prin acestea se numără și ” Ce modele de narghilea există? “.

Dacă ești fumător și ți-a trecut prin cap această întrebare, ai găsit locul potrivit pentru a afla informații despre câteva dintre cele mai apreciate modele de narghilea.

O să încep prin a-ți spune faptul că cel mai important la o narghilea este materialul din care este confecționată.

narghilea bucuresti
narghilea romania

Principalele componente ale unei narghilele sunt creuzetul, coloana, bolul și furtunul, iar coloana și bolul sunt considerate elemente de bază ale unei narghilele.

Creuzetul unei narghilele este realizat din lut, porțelan, marmură, metal și sticlă. Creuzetul realizat din porțelan a devenit din ce în ce mai apreciat pentru netezimea și strălucirea lui fiind foarte des folosit.

Creuzetul din sticlă este și el apreciat, fiind rezistent la căldură, astfel tutunul din el nu se arde.

Creuzetul metalic este considerat un material prost pentru că nu rezistă focului.

Coloana unei narghilea și bolul narghilelei pot fi confecționate din metale precum oțelul inoxidabil, alamă, aluminiu, cupru și argint.

Acest timp de material este nepractic pentru că se încălzește și nu permite să se vadă apa pentru a putea fi controlat nivelul acesteia în vas.

Un al material din care este confecționat bolul narghilelei este plasticul, acesta fiind considerat un material de calitate inferioară care poate produce apariția de gaze dăunătoare în procesul de fumat.

Sticla este și ea un alt material din care este confecționat bolul unui narghilele. Aceasta este considerată un material de înaltă calitate, care lasă să se vadă apa din vas pentru a putea fi controlat nivelul acesteia. Singura problemă a sticlei este considerată fragilitatea.

Cristalul este considerat un material de cea mai înaltă calitate folosit pentru confecționarea bolului narghilelelor, dar în același timp este și cel mai scump.

narghilea de lux
narghilea ieftina

Furtunul narghilelei este fabricat din silicon, acesta fiind considerat unul dintre cele mai moderne materiale fiind foarte ușor de spălat, frumos și transparent. Pe lângă silicon, un furtun mai poate fi confecționat din plastic, acesta fiind considerat un material de proastă calitate pentru că se uzează în timp și permite scurgeri de fum.

Printre cele mai cunoscute mărci de narghilea se numără Khalil Maamoon, Mya, Amy Deluxe, Aladin, Oduman, Laziza etc.

Narghileaua Khalil Maamoon, este o narghilea clasică sau orientală bine structurată și ornamentată fiind chiar pictate unele modele. Materialele folosite pentru confecționarea acesteia sunt alama, cuprul și oțelul.

Narghileaua Mya, întotdeauna impresionează oamenii cu eleganța sa impunătoare, realizată din oțel inoxidabil de calitate alimentară.

Narghileaua Amy Deluxe, este realizată în totalitatea din oțel inoxidabil de calitate alimentară. Foarte stabilă, cu un risc foarte redus de răsturnare, datorită coloanei masive și a vasului de sticlă cu aspect estetic modern care se cuplează pe coloană, prin sistemul Amy Click cu etanșare perfectă, cu sită și arzător pentru carbuni, conferă fum produs prin coacerea lentă, carbunii fiind la 1 cm de aromă. Nu se foloseste folie de aluminiu, nu este nevoie să fie întorși carbunii, nu cade cenușa de pe creuzet, aroma nu se arde, se coace.

narghilea-laziza

Narghileaua Aladin, este o narghilea de calitate, tradițională, dar și modernă, răspândită pe teritoriul României și cunoscută în întreaga lume, a cărei coloane este realizată și ea din oțel inoxidabil, întotdeauna având un design spectaculos oferit de către baza sa de sticlă, reușind astfel să facă fumatul din narghilea cât mai plăcut.

Narghilea Oduman, o narghilea caracterizată de calitate și stil, este confecționată din oțel inoxidabil pentru o folosință îndelugată, iar vasul este din sticlă.

Narghilea Laziza, se caracterizeză prin stilul său elegant, confecționată din oțel inoxidabil cu baza din sticlă modernă foarte stabilă, cu risc foarte redus de răsturnare.

Fumatul dintr-o narghilea, cu siguranță, este un tip special de fumat, o modalitate cu ajutorul căreia îți poți calma gândurile și te poți odihni spiritual, care încet, încet devine din ce în ce mai popular pe teritoriul României.