Magazine de Narghilea

magazin-narghilea-bucuresti-1

Narghileaua în magazine

Până nu acum câțiva ani, narghileaua era cunoscută  doar de la televizor sau de la unii prieteni care o aveau din Orient. Odată cu trecerea timpului, acest instrument de fumat a devenit o necesitate aproape la orice terasă, cafenea sau magazine de specialitate. Dar cum de a prins așa contur ideea de a fuma o narghilea la o cafea, suc, ceai alături de prieteni? Pentru asta trebuie să începem cu rădăcinile narghilelei și cum a ajuns și în țara noastră.

narghilea in magazin

Originea Narghilelei

Se spune că acum 1000 de ani narghileaua era compusă dintr-o nucă de cocos la care era atașat un tub. În Imperiul Otoman, aceasta a pătruns în jurul anului 1400, însă apogeul său a fost odată cu apariția cafelei. Tot atunci, umezirea și împachetarea tutunului a fost ridicat la rangul de artă. Din Imperiul Otoman, narghileaua s-a răspândit în lumea arabă devenind foarte apreciată în Egipt, Emiratele Arabe Unite, Maroc, Kuwait etc. În ziua de astăzi, narghileaua este cunoscută în întreaga lume.

Cum a apărut narghileaua în magazine

Se știe foarte bine că, încă din cele mai vechi timpuri, lumea arabă era foare bună la comerț și “trenduri”. Narghileaua fiind un “trend” lumea arabă a știut foarte bine să își promoveze valorile, printre care se numără și narghileaua. Multă lume de acolo a emigrat în toată Europa. Ajunși și în România, populația de aici a prins mare drag de acest produs, motiv pentru care narghileaua a început să fie exploatată la maxim. Acesta este motivul pentru care astăzi o găsim prin mai toate cafenelele, petrecerile, diferite restaurante sau online.